Få samma doft i huset, som att du bakar pepparkakor, men du slipper kavla! Baka enkla pepparkakssnittar och tillsätt en extra krydda för en djupare smak! Superlätt!
Ett extra tips, baka ut degen ströslad på en plåt så har du grunden till en botten av en julig cheesecake.
Foto: Helena Sundström, Hemma hos Helena.
Pepparkakssnittar är en enkla att baka och det doftar underbart i huset.
Den hemliga kryddan är att också tillsätta en riven/krossad stjärnanis, det ger en djupare anissmak med en liten laktritston.
Ingredienser:
100 gr smör
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk kryddnejlika
1 krossad/riven stjärnanis
2 msk sirap
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare . Dela degen i två delar och rulla ut dem till rullar, lika långa som plåten. Platta till dem lite med handen och grädda dem på bakplåtspappret i ca 15 min. De ska få en liten sprucken yta på toppen och botten ska ha fått lite färg. Kärnan ska vara lite seg.
Jag hoppar över att toppa med pärlsocker, tycker de är söta ändå!
Stjälp bort dem från plåten och skär i sneda snittar med en degskrapa.
Tips! Grädda degen som smulor och använd som botten i en julig cheesecake.
Här har jag packat in snittarna i cellofan och gjort ett förpackning med en stans från Min Stämpel. Det är egentilgen en stämpel för böcker, men jag valde bara att skriva Hemma hos Helena.
Bild: Helena Sundström, Hemma hos Helena.